Coachend Communiceren


vissers-09

Hoe motiveer ik anderen?

Begeleid je in je werk andere mensen? Geef je leiding aan een team? Werk je samen met junior collega’s? En wil je leren hoe je anderen nog beter kunt motiveren en begeleiden bij hun ontwikkeling of het behalen van hun doelen? In de training Coachend Communiceren leer je anderen in hun kracht te zetten en hen naar een hoger plan te tillen door hen zelf verantwoordelijkheid te laten nemen. Oftewel: je leert de kunst van het motiveren!

Praktische tools voor meer effect

In deze tweedaagse training maak je je een aantal gesprekstechnieken en coachingsinstrumenten eigen. Je maakt kennis met verschillende methoden en doet ervaring op door interactieve oefeningen. Bovendien wordt er gewerkt aan je coachende basishouding, die in een gesprek van cruciaal belang is om een ander te motiveren. Je bent je bewust van het subtiele verschil tussen de ander sturen en de ander coachen. Je gaat aan de slag met je eigen overtuigingen en gedachtenpatronen en leert het effect hiervan op de ander doorzien.

Ervaren en doen

Tussen de twee trainingsdagen zit aantal weken waarin je oefent met de nieuwe gesprekstechnieken en coachingsinstrumenten in gesprekken. Op dag twee wordt ingegaan op deze ervaringen en wordt verdieping in het geleerde aangebracht.

Werkwijze

We werken in deze tweedaagse met theorieën en oefeningen onder andere uit: Transactionele Analyse, Appriciative Inquiry, DISC gedragsstijlen en verschillende gesprekstechnieken. De training wordt gegeven door twee ervaren coaches/trainers; Maaike Tromp en Rebekka van Praag.

 

Wil je meer weten?

In de training Coachend Communiceren heb ik in twee dagen veel geleerd over coaching in buitengewoon prettige en veilige sfeer door 2 enthousiaste en inhoudelijk sterke trainsters Rebekka en Maaike. Ze hebben me aangestoken, ik wil meer!"

Heleen van den Berge, coördinator afdeling vergunningen Gemeente Amsterdam

Twee dagen met begripvolle maar ook duidelijke sturing in onze voorzichtige stapjes op coachingsgebied. Nog een lange weg te gaan, maar we kunnen elke dag oefenen in ons dagelijks werk. Ik merk zelf bijvoorbeeld dat ik in gesprekken beter luister en meer vragen stel dan voorheen. En dat werkt al heel goed. Thanks!

Truke Fortuijn, communicatieadviseur Gemeente Amsterdam

Resultaat:
  • Je bent je bewust van je eigen houding in het gesprek en het effect daarvan op de ander
  • Je bent in staat een gesprek effectief in te richten
  • Je bent in staat een aantal coachingsinstrumenten toe te passen
  • Je bent in staat om jezelf effectiever in te zetten in het begeleiden en motiveren van anderen

Voor professionals die een stap willen zetten in hun communicatiekracht.

Interesse:

Stuur een mail naar rebekka@talentfirst.nl

leadership_2

The key is to keep company only with people who uplift you, whose presence call forth your best.

Epictetus