Gebruik de kracht van je intuïtie


Loading

Gebruik de kracht van je intuïtie

Hoe neem jij belangrijke beslissingen? Ga jij voor denkkracht? Of maak je gebruik van je intuïtieve kracht? Stel voor dat je op een tweesprong in je carrière staat. Als je ervoor kiest om alleen je denkkracht in te zetten is het risico dat je terechtkomt in een maalstroom van gedachten. Argumenten voor en argumenten tegen gonzen door je brein. Het houdt je ’s nachts wakker en overdag maakt het je onrustig en prikkelbaar.

Je kunt advies vragen aan vrienden, collega’s of gespecialiseerde consultants maar uiteindelijk moet jíj zelf de knoop doorhakken.

Wat zou het fijn zijn als je een instrument zou hebben dat je kan helpen bij het maken van de juiste keuze. Dat instrument heeft iedereen. Noem het intuïtie, het onbewuste of een onderbuikgevoel. Waar het om gaat is dat je naast al die denkkracht zelf beschikt over een innerlijk kompas die je de richting van de juiste keuze wijst. Maar dat gevoelsinstrument wordt meestal niet of nauwelijks gebruik.

Jammer want al dat denken helpt je helemaal niet bij het nemen van een belangrijke beslissing. In tegendeel zelfs; het eindeloos overpeinzen van alle mogelijkheden zal je eerder afleiden van de juiste keuze dan je helpen.

De beste beslissingen maak je als je naast je denken ook je gevoel, je intuïtie, inzet. Hoe intuïtie precies werkt is moeilijk te bewijzen. Maar dat het werkt, dat is zelfs wetenschappelijk bewezen (lees bijvoorbeeld Het slimme onbewuste van Ab Dijksterhuis).