De kunst van teamwork


De uitdaging van teams

‘In ons team wordt meer over elkaar gesproken dan met elkaar. We werken langs elkaar heen of soms zelfs tegen. Iedereen zit op een eigen eilandje zijn of haar ding te doen.’

Gelijk krijgen of samenwerken?

Op de werkvloer wordt vaak veel gepraat, maar is er toch weinig echt contact met elkaar. Mensen zijn gericht op het vasthouden aan het oude en het bekende. Daarbij zijn mensen ook geneigd om in gesprekken vooral gelijk te krijgen, in plaats van er samen uit te komen. Dat heeft een enorm effect. Er ontstaan taboe-onderwerpen, eilandjes en een wij-zijcultuur en samenwerken verschuift naar de achtergrond.

Geen olifant in de kamer

Alleen door echt met elkaar te praten, kun je de eilandjescultuur doorbreken. Ik maak bespreekbaar waar niemand over praat; the elephant in the room. Dat maakt  mensen bewust van hun eigen gedrag en daagt uit om de eigen verantwoordelijkheid te pakken. Zo groeit het team en bereik je meer resultaat en werkplezier omdat mensen elkaar aanvullen in plaats van afvallen.

Ik begeleid teams die hun samenwerking willen verbeteren en hun slagkracht willen vergroten. Omdat ieder team weer andere behoefte heeft, werk ik bij voorkeur op maat, in nauw overleg met de teams zelf. Wel komen sommige onderdelen uit bestaande programma’s als bouwstenen in de trainingen terug.

Resultaten:
  • Met meer plezier samenwerken
  • Beter gebruik maken van elkaars kracht en talenten
  • Makkelijker resultaten behalen
  • Meer invloed in de organisatie

Voor teams die met meer plezier en meer impact willen samenwerken.

Interesse:

Stuur een mail naar rebekka@vanpraagcc.nl

Lees hier over mijn visie en werkwijze

We are as strong as we are united, as weak as we are divided.
Professor Dumbledore ― J.K. Rowling, Harry Potter and the Goblet of Fire

Training van Rebekka geeft een bak nieuwe energie! Haar intelligente inzichten en analyses in ons gedrag ondersteunt ze met grappige, persoonlijke voorbeelden. Bovendien levert ze handzame tips en tools en is haar vrolijkheid enorm aanstekelijk. Kortom: Rebekka is een teambuilder bij uitstek

Sander Pluijm, Media Partnerships Manager, UM-Studios