Je bestemming


Authentiek leiderschap gaat ook over weten wat je wilt in werk en leven én daar naar handelen. Het gaat om jouw antwoord op vragen als: Wat drijft mij? Waar ben ik echt goed in? Wat past daarbij in werk?

Daarvoor is het belangrijk om inzicht te krijgen in je diepere (ziels)-verlangen, je essentie en je talenten. Vervolgens wil je deze inzichten vertalen naar concrete handvatten die je helpen om jouw volgende baan te vinden.

De coachgesprekken fungeren als klankbord, met als doel tot bewegen, stappen en acties aan te zetten, met het uiteindelijke doel een beeld te vormen van jouw ideale baan. Dit doen we door middel van het onderzoeken van je dromen, verlangens en diepere wensen. Er wordt gewerkt met (creatieve) huiswerkopdrachten en van iedere bijeenkomst schrijf je een reflectie/belevingsverslag.

In de inzichtfase hebben we een biografiegesprek waarin jij aan de hand van je levensloop onderzoekt welke thema’s en waarden bepalend zijn geweest. In het vierde gesprek zullen we onderzoeken welke belemmeringen en overtuigingen je tegenhouden om volledig in je potentieel te stappen.

In de vertalingsfase onderzoek je je dromen en verlangens en vertaal je al je inzichten uit de vorige fases aan de hand van de Golden Circle van Simon Sinek. Dit model vormt een kompas om in de actiefase te komen tot concrete vervolgstappen om vorm te geven aan jou wens in werk en leven.

RETRAITE

De retraite is een deep dive in jouw coachtraject en geeft je de kans om helemaal tot jezelf komen. Je verblijft 24 uur (van 11:00 tot 11:00 uur de volgende dag) in voormalig klooster Samaya (of een andere plek in overleg) waar rust en ruimte vanzelfsprekend is. Hier wordt aan alle voorwaarden voldaan om te verstillen en te verdiepen. Je werkt zelfstandig aan verschillende opdrachten maar je hebt ook de tijd om te wandelen en reflecteren. Mijn begeleiding staat gelijk aan een totaal van vier coachgesprekken. Kijk hier voor een impressie van de locatie.

Resultaten:

  • Inzicht in je talenten en sterke punten;
  • Inzicht in je drijfveren en energiebronnen;
  • In contact komen met je diepere verlangens en intrinsieke motivatie;
  • Op basis van deze inzichten komen tot een kompas op basis waarvan je keuzes kunt maken voor je toekomstige stappen in je carrière om zo een baan te vinden die echt bij je past.

 

Ik vond je coaching altijd erg persoonlijk. Je bent betrokken en begaan met de mensen die je coacht. Ook ben je scherp en bewaak je goed iemands grenzen.

Rosa, Specialist Instore Communicatie

Rebekka heeft mij goed de spiegel voorgehouden. Door goed door te vragen, het coachgesprek af te stemmen op mijn behoefte en kritisch te zijn heb ik vele mooie inzichten verkregen. Rebekka is een professional op haar gebied. Zij heeft mij goed geholpen om mijn leerdoelen te bereiken op een zeer natuurlijke en aangename manier. Bedankt!

Zouhir, supermarktmanager Ahold

Training van Rebekka geeft een bak nieuwe energie! Haar intelligente inzichten en analyses in ons gedrag ondersteunt ze met grappige, persoonlijke voorbeelden. Bovendien levert ze handzame tips en tools en is haar vrolijkheid enorm aanstekelijk. Kortom: Rebekka is een teambuilder bij uitstek

Sander Pluijm, Media Partnerships Manager, UM-Studios

In de training Coachend Communiceren heb ik in twee dagen veel geleerd over coaching in buitengewoon prettige en veilige sfeer door 2 enthousiaste en inhoudelijk sterke trainsters Rebekka en Maaike. Ze hebben me aangestoken, ik wil meer!"

Heleen van den Berge, coördinator afdeling vergunningen Gemeente Amsterdam

Martine en Rebekka waren als coach tegelijk heel betrokken en gaven veel ruimte. Ze faciliteerden ons om ieder onze stappen te zetten met ons eigen project, en creëerden daarvoor de sfeer en setting.

Marike, Let’s Create Together 2014

Twee dagen met begripvolle maar ook duidelijke sturing in onze voorzichtige stapjes op coachingsgebied. Nog een lange weg te gaan, maar we kunnen elke dag oefenen in ons dagelijks werk. Ik merk zelf bijvoorbeeld dat ik in gesprekken beter luister en meer vragen stel dan voorheen. En dat werkt al heel goed. Thanks!

Truke Fortuijn, communicatieadviseur Gemeente Amsterdam

Ik heb met veel plezier deelgenomen aan de tweedaagse communicatie training. Rebekka was één van de twee begeleiders. En ze heeft me ook ‘on the job’ gecoacht. Persoonlijk één van de beste workshops die ik tot nu toe gevolgd heb. Ik heb de begeleiding van Rebekka als heel prettig ervaren. Ze creëert door haar persoonlijke en directe benadering een open en vertrouwde omgeving. Ze heeft hele scherpe observaties en schroomt niet om deze direct (en objectief) terug te koppelen. Dit doet zij overigens zonder meteen een alternatief aan te rijken. Hiermee bereikt zij directe bewustwording van bepaald gedrag en geeft ruimte om te ontdekken welk ander gedrag ook effectief kan zijn. We hebben hard gewerkt tijdens deze dagen, maar het was niet vermoeiend. Haar open benadering zorgt namelijk ook voor ruimte om grappen te maken of even de focus wat te laten vieren. Ik zou het zo weer willen doen!

Simon Lamers, trainee Aegon