Over Rebekka


Show your true colours and find freedom in yourself.

Rebekka van Praag

DE BRIL WAARDOOR JE KIJKT

‘In de ogen van de ander ontmoet je jezelf’ aldus de filosoof Emmanuel Levinas. De ander is als een spiegel voor ons. Maar daar kijken we in met onze eigen gekleurde bril. Zo heb ik zelf ervaren dat samenwerken niet altijd makkelijk is: ik bekeek mijn collega’s vanuit mijn eigen overtuigingen.

Toen ik daar met behulp van een trainer inzicht in kreeg, schrok ik: ik had mijn collega’s niet op waarde geschat maar juist veroordeeld. Door het (h)erkennen van de verschillen en het effect dat ik had op mijn collega’s, kon ik ook veel beter de toegevoegde waarde van de ander zien. Dat gaf zoveel meer werkplezier omdat we vanaf toen elkaar aanvulden in plaats van afkraakten. Dat betekent dat je dan ook veel meer jezelf kunt zijn, los van al je overtuigingen, vooroordelen en vastgeroeste patronen. En wanneer je meer jezelf kunt zijn geeft dat vrijheid.

INNERLIJKE VRIJHEID ALS ULTIEME DOEL

Vrijheid is mijn belangrijkste waarde. Ik droom van een wereld waarin ieder mens werkelijk vrij is. Niet alleen een wereld waarin ieder mens vrij is om te leven zoals hij of zij wil, nee het gaat een stap verder. Ik droom van een wereld waarin ieder mens innerlijke vrijheid bereikt. Daarbij wil ik mensen, individueel, in teams en organisaties, op mijn authentieke en speelse wijze bij helpen om hun eigen kleur te laten stralen en meer innerlijke vrijheid te ervaren. Dat maakt voor mij de wereld mooier.

Interview Rebekka van Praag: Coach in Beeld, Coaching Academy International, september 2018

OPLEIDINGEN O.A.

Ik ben gecertificeerd coach en trainer in de instrumenten van Management Drives en TSI DISC en Drijfveren.

Klanten

Met heel veel plezier werk ik  o.a. voor: Aegon, Ahold Delhaize, Gemeente Amsterdam, GVB, ING, Rabobank, Yacht en Scoutgroep.

Ik vond je coaching altijd erg persoonlijk. Je bent betrokken en begaan met de mensen die je coacht. Ook ben je scherp en bewaak je goed iemands grenzen.

Rosa, Specialist Instore Communicatie

Rebekka heeft mij goed de spiegel voorgehouden. Door goed door te vragen, het coachgesprek af te stemmen op mijn behoefte en kritisch te zijn heb ik vele mooie inzichten verkregen. Rebekka is een professional op haar gebied. Zij heeft mij goed geholpen om mijn leerdoelen te bereiken op een zeer natuurlijke en aangename manier. Bedankt!

Zouhir, supermarktmanager Ahold

Training van Rebekka geeft een bak nieuwe energie! Haar intelligente inzichten en analyses in ons gedrag ondersteunt ze met grappige, persoonlijke voorbeelden. Bovendien levert ze handzame tips en tools en is haar vrolijkheid enorm aanstekelijk. Kortom: Rebekka is een teambuilder bij uitstek

Sander Pluijm, Media Partnerships Manager, UM-Studios

Ik ben de gesprekken heel open ingestapt en heb vanaf het begin mij goed gevoeld bij de mens Rebekka. Ik vond het heel spannend. Rebekka is rustig en blijft op gepaste afstand; ik bedoel hiermee geen “ouwe jongens krentebrood” houding, niet amicaal gaan doen met klanten maar professioneel blijven en denken aan het doel van de klant. Dat ik uit hele basic oefeningen zoveel over mijzelf te weten ben gekomen, vind ik nog steeds verrassend. Ik denk er ook vaak aan terug.

Peggy, officemanager

Voorafgaand aan de gesprekken was ik sceptisch omdat ik zelf wel dacht te weten wat er uit de gesprekken zou komen. Groot was dan ook de verrassing dat het resultaat heel anders was dan verwacht, in positieve zin. Ook vond ik het heel apart te merken hoe groot de impact van de gesprekken was. In de weken na het gesprek herkende ik regelmatig bepaalde gedachte patronen bij mezelf die we tijdens het gesprek hadden besproken en kon ik die gedachten makkelijk ombuigen van negatief naar positief. Het was letterlijk alsof er muurtjes waren omgevallen waardoor ik weer verder om mij heen kon kijken. Door de gesprekken heb ik leren inzien dat je beter keuzes kunt maken vanuit vrijheid.

Madeleine, head of legal affairs

Ik heb met veel plezier deelgenomen aan de tweedaagse communicatie training. Rebekka was één van de twee begeleiders. En ze heeft me ook ‘on the job’ gecoacht. Persoonlijk één van de beste workshops die ik tot nu toe gevolgd heb. Ik heb de begeleiding van Rebekka als heel prettig ervaren. Ze creëert door haar persoonlijke en directe benadering een open en vertrouwde omgeving. Ze heeft hele scherpe observaties en schroomt niet om deze direct (en objectief) terug te koppelen. Dit doet zij overigens zonder meteen een alternatief aan te rijken. Hiermee bereikt zij directe bewustwording van bepaald gedrag en geeft ruimte om te ontdekken welk ander gedrag ook effectief kan zijn. We hebben hard gewerkt tijdens deze dagen, maar het was niet vermoeiend. Haar open benadering zorgt namelijk ook voor ruimte om grappen te maken of even de focus wat te laten vieren. Ik zou het zo weer willen doen!

Simon Lamers, trainee Aegon

Rebekka geeft net zo goed scherpe, maar waardevolle kritiek als vertrouwen en enthousiasme om aan de slag te gaan; wat mij betreft essentieel om je goed te ontwikkelen. Het beste was voor mij de on-the-job communicatie coaching waarin ik door haar sterke observaties en heldere formulering, meteen herkende en begreep wat ik kon verbeteren. Een prachtige directe en concrete toepassing en een aha-erlebnis waarbij je theorie en realiteit bij elkaar voelt komen!

Bartelt Associate Brand & Customer Strategy Aegon